Laman Sosialku..

Kalau rasa2 nak add saya tu..
sila la jangan segan ye..

kalau lambat approve tu maklum le..
BZ..
hahaks..
SELAMAT MENCUBA..
bubai..

Khamis, 25 November 2010

Hasil Ciptaan Sendiri..

disini aku nak share sedikit hasil fotografi aku sebagai beginner..
walau xlawa, xcantik & xpape..
tp aku tetap bangga ngan apa yang aku hasilkan & nk tunjukkan kt korang sume..
ni adalah 6 keping gambar dari koleksi yang aku ada..

TAKE A LOOK!!


gambar ni diambil semasa aku berada di kedai kakak aku..
cahaya ni sebenarnya merupakan cahaya lampu gantung..
unik kan??


ni merupakan salah satu menara Masjid Kristal di Terengganu..
gambar ni diambil secara dekat & mendongak..
blakang tu adalah cahaya matahari..
gambar ni amik lepas solat zohor..


ni bandar Georgetown, Penang..
time ni ada kat atas feri balik ke Seberang Prai time SEM2..
cuti2 ngan senior subjek P.A.T (Politik Asia Tenggara)..


gambar ni diambil waktu pagi lepas subuh..
pencahayaannya memang agak terang & gelap..
sebab cahaya matahari yang belum terbit tinggi lagi..


ni cover kamera aku..
blakang tu handphone aku..
diambil di bilik kat DPP aku..


gambar ni diambil di rumah..
aku terpukau ngan keindahan langit yang belum pernah aku lihat sebelum ni..
dan aku jadikannya sebagai koleksi & kenangan abadi..
apa peandangan korang ngan gambar ni??

sume gambar ni nerupakan hasil asli tanpa sebarang pengubahsuaian..
tanpa menggunakan sebarang perisian editing gambar..
HARAP MAKLUM..
hahaks..

Raptai Konvo UUM ke-23..

disini ak nak berkongsi tentang xtvt yg ak buat di UUM..
setiap xvt tu ad kenangan pahit & manis yang tersendiri..

video
video ni time beratur nk amik makanan untuk melahap..
lapar sangat dh ni..
dari pagi ag xmkn..
nasib baik ak baik time ni..
kalau x, ak cross line jea..
hahaks..


wah3!!
ad DIVA rupanya dlm group ni..
hahaks..
ak lupa nyanyi lagu ape time ni..
tp memang bes r..
sebab suara ak kan sedap..
hahaks..
bersemangat abis time ni..
sume ALL OUT..
time ni blom mkn ag..


lepas abis practise & raptai..
kitorang berkesempatan & amik kesempatan utk bergambar sakan..
this is one of the moments that i've able to catch up the pics..
dari kiri: Alyff, Azlan (a.j @ lan), Nadia (akak), azi..


bersama cikgu koir kesayanganku..
kebaikan beliau sehingga membuatkan kami rasa sangat rapat ngan beliau..
siap panggil abah ag..
mungkin antara byk2 Ko-K di UUM ni..
Ko-K kamilah yang paling mesra ngan cikgu..
terima kasih abah!!


time dah lepas performs..
keesokannya ad ag..
memang penat skit time ni..
dah la time study week..
org len study..
kami melalak..
beshh tahap dewa r..
hahaks..


dia ni junior koir ak..
namanya......... er...... ak lupa la..
hahaks..
member ak cakap yang kami ni cam kembar..
adik-beradik..
cikgu ak pon cakap benda yang sama..
ala..
cikgu pun muke nk sama ngan ak jugak..
ap kisah..
pada penglihatan mata korang la..

ye ke??
tp kisah r..
sebab ALLAH dh buat 7 orang yang muka yang hampir sama..
ye x??

Waktu Cuti Raya Aidilfitri & Aidiladha 2010..

selamat bersua..
mekacih le sebab sudi baca post ni dan jugak mengikuti blog yang xseberapa menarik ni..
dah lama x update blog. biasa la sebab sibuk..
ditambahkan lagi dengan sekarang ni sedang melalui minggu xm (peperiksaan)..
ni pun sebab gap lebih dari 2 mgu..
so, terasa rindu sesangat kat blog ni..
k la..
tanpa ak lupa nak berhenti berceloteh..
jom usha ap yang ak buat time cuti ritu2..
hahaks..
perkara pertama yang ak buat bile balik cuti semestinya lepak2 kat umah dlu..
spent time with family le katekan..
hahaks..

ni antara moments yang sempat dirakam..

ni minah rock yang ala2 Yuna..
kononnye la..
main xpandai pon..
APA KES!!
hahaks..


alahai..
sedapnye tido..
lalala (nyanyi lagu twinkle2 little star's lullaby version)..
mcam2 la ank sedara ak ni..

lepas tu..
pergi berbuka pose ngan member di KB..
merangkap sambut besdei YET..
cian dia..
xpe la..
skali skala le katakan..
xgitu yet nye??
hahaks..
lawak bunyi ayat di atas ni..
nk gelak skali ag la..
hahaks..
tengok la die tu..
cam muke kebulur jek..
hahaks..
eh3!!
baru ak prasan!!
dorang berdua ni sesuai sesangat..
macam pinang digilis-gilis..
hahaks..

time ni, pose masih berbaki kurang dari 5 hari saje..
kononnye nk berbuka kt hotel..
tp malang menimpa kami sebab tempahan dh penuh di semua hotel..
dah la time tu kol 6petang..
tanpa berlengah lagi, hafiz the driver memandu dengan sepantas kilat membawa kami berbuka di CHICKEN RICE SHOP di tepi sungai Kelantan..
tu pun kene tunggu kol8 malam..
sebab penuh..
kami terpaksa mengalas perut ngan makan ABC jea..
KESIANNYA KAMI..

sambil menunggu makanan yang dipesan..
ni la muka2 lapar..
hahaks..
(kata diri sendiri)..


ni la mee kari kami yang begitu DELICIOUSO..

kami sebagai member FRIENDS FOREVER telah berpakat nak pergi round2 di sekitar Terengganu..
mastermindnye ad kat dalam gambar tu..
yang dok kat tengah..
drivernya xlain & xbukan ialah Quek..
kameraman & videoman ialah aku..
penyerinye ialah yet..
hahaks..

moments in PANTAI BATU BUROK..
sekitar jam 12.00 tgh..
makanan diSPONSOR oleh kami sume..
beshh!!


Masjid Kristal yang gah & menawan..
sungguh indah..
selain tu, kami jugak pergi ke Marang, Masjid Terapung..
stadium runtuh, airport..
banyak lagi la..
malas ak nk tulis byak2..
nanti korang jeles lak..
hahaks..


aku sedang menjalankan tugas aku..
sekitar di Masjid kristal..
ada gaya x??
hahaks..

Selasa, 13 April 2010

Jalan-Jalan Di Pengkalan Kubor..


Ni merupakan gambar-gambar yang sempat diambil..
Taman Tengku Anis di Pengkalan Kubor yang bersempadanan dengan Golok, Thailand..
keindahan pemandangan yang sukar diungkap kerana tepi laut yang cantik membuat kami merasa sungguh seronok..
kami datang sini dengan kereta Quek..
Thanks my fren for riding us to there..
Actually, kami datang Pengkalan Kubor nak pegi umah mak angkat..
tapi, dorang xnak pegi umah mak angkat dorang sebab
MALU, TAK NGAM ngan mak angkat..
hanya Raskiey je x sebab dia ngan aku dapat mak angkat yang sama..
Kami dapat mak angkat semasa
LOWER 6 menerusi PROGRAM CITRA IKBN..



Aku bersama kawan-kawan..
DARI KIRI : Ain, Wani, Aku, Quek & Raskiey..
Aku suka sangat gambar ni..
SWEET..
5 SEKAWAN..
B35t fr!End 4v3R & EVEr..


tak ada apa-apa yang nak gtau korang pasal gambar ni..
ELABORATE sendiri la eak..
ceh..
macam ayat exam plak..


Wani nak pegi P.Kubor sebab dia nak jumpa kawannya yang belajar sama-sama di UMP..
Ain ni plak sebagai
PENEMAN je..
Ain plak belajar kat
UMS..


gambar ni ada identitinya yang tersendiri..
sebelum naik tangga menara..
di menara ni la kita dapat lihat bandar Golok, Thailand..
hanya dipisahkan dengan sungai Golok je..


YEAHHHHHAAAA......
Apabila Quek The Car Driver yang agak veteran menjadi kanak-kanak bawah umur..
susah2..

tobat2 la..
sedar la kite tu..
dah x macam budak2 lagi dah..

Sabtu, 10 April 2010

T0d4y !5 mY bIRthD4y d@Y..


Hari ini hari jadi aku yang ke-21..
tepat pukul 11.10 pagi..
HOORAY..
terima kasih kepada kawan-kawan yang mengucap SELAMAT ULANG TAHUN kat aku..
aku hargai sangat-sangat..


KERETA IDAMAN yang paling aku suka..
MINI COOPER..
cute, kompak & memenuhi ciri-ciri yang aku nak..
tapi itu cuma impian sebab terlalu mahal harganya..
dapat tengok pun jadi r..
tapi PERODUA KELISA yang sedikit murah jugak ada ciri-ciri macam tu gak..
ok gak la..

EVOLUSI YANG TAK LENGKAP..

Ni adalah gambar aku pada umur 21 tahun..
pada tahun 2010..


Ni semasa aku berumur 20 tahun..
pada tahun 2009..

Nanti aku carikan gambar aku yang tahun-tahun sebelumnya..
supaya dapat tengok EVOLUSI @ TRANSFORMASI aku..
hahaha..

Jumaat, 9 April 2010

Kelas Malam KOIR, Integrasi KOIR, Persembahan Di DEWAN MAS


Gambar ni diambil semasa kelas bermula..
kitorang makan malam secara percuma untuk 4 hari berturut-turut..
yang best tu..
aku, Din, Leong & beberapa lagi orang PELAHAP tahap jibai ambil nasi lebih..
hari pertama okay lagi..
tapi hari kedua tu, abang yang prepare nasi tu datang jumpa cikgu Hamdi..
dia tanya sama ada kami ada amik nasi lebih ke tak..
dah sah-sah kami takkan mengaku punye..
yang peliknya, macam mana cgu boleh tuju kat aku..
HAMPIR KANTOI..
hari ketiga, dah taubat xnak buat keje tu lagi..
lagipun,
abang tu dah control supaya nasi cukup untuk sume orang dan x dikebas oleh para pelahap..
masuk hari keempat, kami especially aku ngan Din amik nasi lebih jugak sebab dah memang lebih..
abang tu hanya tengok je..
dia x tegur pun..
ini bermakna, memang dia nak suruh nasi dia dihabiskan,,
hehehehe..


Lepas makan..
kami nak masuk kelas tapi kelas plak kunci..
terpaksa la merempat..
1st nyanyi kat bilik kecil..
kecil sangat-sangat..
lepas tu cgu Haris bagi pinjam bilik dia ngan anak muridnya wat latihan..
bilik tu ada AIR-CONDS..
best gila dorang..
tapi hikmah disebalik kelas kitorang kunci..
tercipta satu memori (gambar ni) yang mungkin mengeratkan lagi hubungan PERSAHABATAN kami..
ALHAMDULILLAH..


Nizam, Din, Aku & Lan..
kami kat tugu peringatan UUM..
depan padang kawad..
ni time kelas masih terkunci..
so, kitorang jalan-jalan la dulu..
berposing, bersantai & so forth..


Integrasi kami di Stadium UUM..
sehari selepas kelas kami dikunci atau terkunci..
ini sebahagian besar ahli kumpulan KOIR A & B..
cari la aku kalau jumpa..


Ini plak hari KONVOKESYEN UUM ke-23..
kami seperti sem lepas akan membuat persembahan semasa sesi REHAT SEJENAK..
sem ni kami nyanyi 4 buah lagu..
yang paling MEMBANGGAKAN..
apabila persembahan kami dipuji oleh pihak atasan & KO-K serta diminati oleh para graduan..
persembahan yang paling GRAND untuk sem ni walau ada sedikit kesilapan semasa menyanyi..
tak kisah sangat pasal tu sebab kami dah melakukan persembahan yang terbaik..
gembira dan suka sangat..
tapi apa yang membuat kami merasa sedih ialah cgu Hamdi tak akan mengajar kami lagi untuk sem depan..
kiranya kami akan diajar oleh guru baru..
we'll see wether he/she is okay or not..
kalau tak okay..
aku ngan geng-geng yang lain sepakat nak PRESSURE dia..
hahahahaha..

SEMOGA SEMESTER 3 LEBIH HAPPENING..

KLK Di Sek Keb Mergong, Alor Setar, Kedah

Aktiviti KOIR yang dikenali sebagai KLK (kegiatan luar kuliah) yang amat menyeronokkan..
Disini, aku dapat pengalaman baru kerana dilantik sebagai KETUA ROMBONGAN merangkap ketua kumpulan A & B..
Ni sume Ifah, Din & Nizam punyer keje la ni..
tapi aku x kisah..
aku juga salah seorang fasilitator tapi aku x mengajar teori-teori muzik kat budak-budak tu..
aku hanya memberi ucapan kepada guru-guru sekolah dan juga budak-budak tu saja..
pembaca doa ialah Din (Salahuddin)..
pengacara majlis pulak Nad (Nadia) ngan Nizam (Saiful Nizam)..
yang lain-lain tu jadi guru teori koir..


Ni la NAMETAG aku..
sebagai bukti jikalau korang yang mendengar cite ni x caya la..


Ni plak time aku memberi ucapan di hadapan guru besar, guru-guru, rakan-rakan dan juga budak-budak tu..


Ni time mereka di dalam kelas..
sedang kusyuk mendengar ajaran GURU-GURU mereka..
yang belakang pakai baju hitam tu Din..
Salah seorang guru, fasilitator merangkap pembaca doa pada aktiviti KLK ni..
budak-budak ni dibahagikan kepada 7 kumpulan..
setiap kumpulan ada 10 orang fasilitator..
budak-budak ni akan menyanyi mengikut teori yang telah diajar oleh rakan-rakan aku ni..
sebenarnya para fasilitator ni pun bukan tahu semua pun teori-teori ni..
mereka juga ada peperiksaan selepas pengajaran teori..


Ni la PERFORMANCES DAHSYAT dari budak-budak yang cute..
mereka akan dinilai dari segi harmoni, keseragaman dan nada suara..
Mereka ni budak-budak pintar sebab ni sekolah bestari..
jangan main-main ngan dorang..
kumpulan yang nyanyi paling bes diangkat sebagai JUARA..


Ni la antara budak-budak tu..
kawan-kawan aku ada cakap..
budak yang pakai spek tu aku masa darjah 5..
sebab nampak sama cuma dia agak berisi sikit..
ye ke??
hahaha..
lawaknya..

INILAH ANTARA KENANGAN YANG TIDAK AKAN AKU LUPAKAN SAMPAI BILA-BILA..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

U Follow I, I Follow U Balik..