Laman Sosialku..

Kalau rasa2 nak add saya tu..
sila la jangan segan ye..

kalau lambat approve tu maklum le..
BZ..
hahaks..
SELAMAT MENCUBA..
bubai..

Rabu, 21 Oktober 2009

Raya 09

video

sempena ngan raya hari tu, aku nak DISTRIBUTE video ni dalam blog..
kenangan INDAH bersama keluarga & sanak-saudara yang ku sayangi..
aku letak ni pun sebab aku rase memang patut pun..
senang la sikit..
x payah la ak
u cari video ni dalam file..
juz bukak blog je kalau nak bukak..


Ini merupakan keluarga aku..
gambar COUPLE tu ialah mak & ayah aku yang paling disayangi didunia dan merupakan IBUBAPA TERBAIK didunia..
gambar kecil tu bersama adik-beradik aku..
disebabkan aku anak bongsu..
jadi mereka ialah abang-abang dan juga kakak-kakak aku..


Ini adalah satu-satunya nenek yang aku ada..
Dikenali juga sebagai NENEK IT kerana kepakaran IT yang dimiliki oleh beliau..
merupakan pemegang WORLD RECORD GUINNESS sebagai pengguna laptop tertua didunia..
bangga aku sebagai cucunya..
hahaha..

Sabtu, 17 Oktober 2009

Alyff - Lost

video
video ni nyanyian semula oleh aku yang mana penyanyi asalnya MICHAEL BUBLE - LOST..
suara aku persis suara dia.. ye la.. dia yang MIMIC suara aku.. suara aku kan memang STAR, GEMPAK lagi DIVA..
hak kahak ahaks..
jangan la x terima hakikat plak yang aku ni memang D' BEST OF ALL..
korang dengar la sendiri..

video
ha.. korang mesti tertanya-tanya sape ni??
ni ahli kumpulan DIVA keempat kami yang terunggul dunia..
hak kahak ahaks..
korang mesti tengok video ni..
dan korang akan tau nape dia dapat jadi ahli kumpulan kami..
owh ye.. lupe nak bagitau korang namanya..
dia ialah RoBritneyBot..
video ni gak time dia tengah nyanyi lagu "Hit Me Baby One More Time"..

Selasa, 13 Oktober 2009

SDG : KUMPULAN AX..


ni merupakan kelas SELF DEVELOPMENT GROUP (SDG).. kitorang kumpulan AX..
kelas ni diadakan setiap hari selasa pada jam 9.00 pagi hingga 10.00 pagi.. ala sejam jer.. x lama pun.. rase ada 2 orang lagi members yang xder dalam gambar ni..
gambar ni diambil pada minggu terakhir perjumpaan yang bertarikh 6/10/09..
actually, lecturer ni berasal dari Somalia.. namanya ABDISALAM MOHAMED MOHAMAD.. tepi dia @ 2 dari kanan sebelah depan tu pun sama gak.. namanya ABDUL KHADAR.. ABDUL AZIZ plak dari Kazakhstan.. tapi dia tu jarang datang kelas ni dan xder pun dalam gambar ni..
PLEASE CHEESE ,SIR..
apsal masam ni?? x senyum pun.. owh.. control macho la ni?? actually, lecturer ni suka bergurau dan menyakat orang..


dari kiri depan : dolah, aku, lecturer, khadar, zairi (x der : erdan dgn budak kazakhs)
dari kanan belakang : lim, farah, sarah, farah wahida..
sori r, yang lain2 tu ak lupe n x tau nama korang..
hehe..



ni time di Cengkeh kat COLGIS.. lec tu mmg baik.. breakfast kitorg, sume dia tanggung.. that why kitorang "SEMBELIH" duit dia secukup-cukupnya.. tapi actually x gak.. kesian gak kat dia.. dah la merantau jauh.. pastu nak kenekan dia plak.. ishk3.. kesian.. sambil kitorang makan, sambil tu gak dengar ape yang dia cakap.. but mostly, i'm focuses on my food. mhuahaha.. makan free tu beb..


ala cik kak dua org ni.. tekunnya mendengar.. ke control cute?? kau pun gak ke Khadar?? x sangka lak ak.. hak kahak ahaks..

Sabtu, 10 Oktober 2009

Kenangan bersama KOIR UUM sem 1 09/10..

Assalamualaikum w.h.b.t..
ni pengalaman bersama Ko-K KOIR di UUM.. kisahnye bermula bila saya masuk Ko-K KOIR.. then, gurunye (gambar di atas) yang sporting, peramah, lawak & disukai ramai yang bernama HAMDI BIN ABDUL GHANI mengajar kami.. kitorang panggil die cikgu sebab die yang suruh. nak wat camne kan.. die memang terlalu baik & lembut ngan anak2 muridnye..
6 mgu kami dok melalak dalam kelas tu.. mgu ke-7 lak ade kawad.. so jadi askar la kejap..
pastu sambung balik lalakan sumbang kitorang yang menyebabkan kawasan Sintok khususnye UUM hujan lebat pada mgu 8 hingga mgu ke 11..
pada 2/10/09 (hari jumaat), kami pegi DEWAN MAS untuk raptai konvokesyen ke-22 UUM. dari pkol 8.30 pagi lagi kami dah terpacak untuk melalak kat sana.. tapi KOIR Filipina 'kacau daun'. memang dorang bes, tapi balik FILIPINA la woi.. ni event kitorang k.. ada salah paham skit.. tu x bleh citer r coz menggugat EMOSI kitorang.. tapi problem tu dah settle bile masuk sesi kedua raptai konvo.. lepas solat jumaat.. kami berlatih pada kol 3.30 ptg sampai kol 5.30 ptg..
pada 4/10/09, kami ke DEWAN MAS untuk melaksanakan tugas lalakan kami pada kol 1.00 ptg hingga kol 5.30 ptg.. kitorang nyanyi pada bahagian rehat sejenak.. kami BANGGA sebab dapat tepukan.. heheheh.. tu la konsert pertama kami.. walaupun FRESH, tapi kitorang dapat pujian dan tepukan.. bile majlis konvo habis, kitorang tgu amik baju Ko-K.. time tgah tunggu tu, kitorang bergaul mesra, sakat-menyakat & banyak lagi la.. tapi lebih kepada gelak ketawa sampai tahap PERUT TERBURAI.. biase la.. baru abis buat konsert.. mesti la rase hepi.. ni salah satu daripada gambar tersebut.. tapi aku prasan yang kami tibe2 jadi rapat & senang bergaul padahal dalam kelas x macam tu lak..
mungkin tu hikmah disebalik ukhuwah antara kami.. memang bes sangat..


Nadia, Salahuddin, Leong, Aku & Yao..
* Leong ajar aku Bahasa Mandarin.. so, jangan main2 ngan aku..


ni Azhari.. die ahli DIVA DIVO.. hak kahak ahaks.. bleh panggil gak ngan A.B..
time rehearsal ari jumaat, ak x balik DPP.. ak rase x sempat nak datang balik.. so, ak tumpang la bilik dye.. aku ngan Lan @ A.J..


Nadia & Mira..
apsal Nadia camtu?? macam nak gigit jari Mira je..
hahaha..


REMEMBER YOU ALL..
WE ARE FRIENDS 4VER..
insyaALLAH..


yang pakai sweater itam tu Saiful namanya.. salah sorang penyumbang gambar terbanyak jugak la.. blakang aku tu Ifah.. sebelah dye lak Dayah.. Ifah tu kecoh.. Oops.. sori la Ifah.. aku cakap tulus ikhlas dari hati aku.. hehe.. sori la JOHOR.. mhuahahaha.. ko pun sama gak Din.. korang memang JB.. hahaha..


ceh!! kontrol macho lak Din nie.. apsal ngan Azi tu.. hishh.. heran aku ngan budak2 nie.. hehe.. something weird 'bout them.. tengok r..


ni tengah tengok para2 graduasi bergambar bersama famili dorang.. betsnye dapat segulung ijazah.. insyaALLAH.. aku akan GRADUATE 2 1/2 tahun lagi.. akan kubuktikan..
korang doakan la untuk aku..


kami berposing lepas abis konvo pada ari ahad.. gambar ni diambil di depan DEWAN MAS.. ad kisah di sebalik wujudnya gambar ni.. Ifah nak amik gambar ak, tapi lak malu2 kucing.. tgh Ifah dok pujuk nak amik gambar ak.. datang la dorang yang x tau malu untuk berposing tanpa diundang.. so tu la posing kitorang.. hehe.. dalam gambar tu, ak la yang paling berlagak.. hehe.. cute x..

gambar kat bawah ni plak time malam integrasi Ko-K.. KOIR antara yang terlibat pada malam tu sebab dibawah seni suara.. malam tu memang riuh dan kecoh la kitorang.. that one of the best night in UUM that i cannot forget EVER in my life.. i like it coz i'm so enjoy that night with all of my new friends..

xde pape nak aku gitau korang.. elaborate sendiri r.. aku pun x tau ape yang nak cakap tentang gambar ni.. idea x datang kat dalam minda aku.. so, bla bla bla..

nie la baju kebanggan kami bagi Ko-K KOIR UUM untuk student bagi sem 1 09/10..
WAH!! bak kata Azhari @ Aery @ A.B.. MELETZ..
x sangka lak boleh posing camni..
cute r.. hak kahak ahaks..


kesian ngan ko Ifah.. terpaksa berposing sampai camtu sekali.. tetapi tetap PEACE..

nie la saat2 yang paling kitorang tunggu untuk menSURPRISEkan cikgu kitorang..
pada kol 10.30 mlm untuk attendance kali kedua, kitorang melaksanakan tugas tersebut dengan penuh perasaan.. acara dimulakan dengan menyanyikan lagu "DARI HATI".. my fevret song k..
walaupun nyanyian kitorang merdu katak, tapi kitorang tetap nyanyi untuk cikgu tersayang..
lepas tu, acara pemberian sejambak bunga dan kad bertandatangan dari ketua kumpulan KOIR A & B.. kad tu dah diisi lepas time attendance yang pertama.. ini telah membuatkan cikgu hampri ternangis & jugak terharu..acara ini kami jalankan secara x langsung.. majlis ini yang kononnya gilang-gemilang abis kol 11.00 mlm.. lepas tu kitorang balik..


gambar ni diambil time abis kelas terakhir untuk sem 1 pada 10/10/09.. ni KOIR kumpulan A.. gambar ni diambil pada pukul 11.40 pagi.. sempat lagi cikgu ajar kitorang satu lagu.. SELAMAT PERGI PAHLAWANKU.. tapi extended for next sem..


ni lak gambar KOIR kumpulan B.. ketuanya si A.J.. korang kenal ke?? dia berada kat tepi sebelah kanan cikgu.. aku lupe nak gitau korang yang gambar ni diambil di DKG 2.. kat luar kelas kitorang di DKG 2/3.. aku ingat lagi yang hari 1st pergi kelas ni.. aku tersilap masuk kelas.. malu memang tahap JIBAI.. aku silap masuk kelas DKG 2/4.. aduihh.. tapi memang lawak bile teringat balik.. mhuahaha.. pastu kitorang dah xde apa2 nak buat.. ape lagi, blah r..

SEE YOU NEXT SEMESTER..
kalau terserempak kat mana2 tu, tegur la..

PENGALAMAN SEMASA F6..


ni gambar kelas kitorang bersama ngan guru kelas..
dari atas sebelah kiri : siti, mariati, alle, gima, sue, ina, za..
dari tengah sebelah kiri : ieda, ain, maslina, intan, aini, k.adad, wanie, munira, nani..
dari depan sebelah kiri : mat zain, afif, pesa, BUNDA, mimiey, aku, rozi, erfan..
sorang lagi member laki kelas aku ialah quek.. dia x datang..


ni nama2 pelajar 6AC.. AC tu maknanya ATAS CEKAL..
kitorang juz ade 26 je.. 7 lelaki & 19 perempuan..
tapi yang permanent 25 orang je coz sorang 1 lagi berhenti sebab dapat kerja
tugas aku adalah bendahari..
tapi lebih dikenali sebagai CETI HALAL..


ni gambar time hari menderma darah..
aku sedih r, aku ngan 'eager'nye nak menderma darah jugak..
siap berebut kerusi lagi.. tapi bile dah ada di kerusi tu, aku rejected.. huhu..
nak tau nape, coz aku belum makan lagi.. dorang bimbang aku pengsan..
betul jugak kan?? tu salah aku jugak.. sape suruh x makan..


time lower 6 baru masuk, kitorang la jadi fasilitator untuk MINGGU ASIMILASI.. tu gambar aku ngan alle.. sumbangan aku terhadap program ni adalah dengan membuat satu video yang berkaitan dengan aktiviti yang kitorang lakukan terhadap mereka.. saat yang paling best ialah mendapat tepukan gemuruh selepas video itu abis dipertontonkan.. hahaha.. aku BANGGA dengan hasil kerja aku..


ni sesi mengumpat sesape yang terlintas di fikiran kitorang.. mhuahaha..
x la.. mana ade.. kitorang borak kosong je.. aku x ingat sape yang amik gambar ni.. coz aku x perasan pun.. ni time salah satu program asimilasi lower 6.. kitorang x terlibat dalam acara yang sedang dijalankan tu.. x sume yang kitorang terlibat.. xkan x study kot.. tapi actually kitorang x masuk kelas.. kitorang ponteng.. hak kahak ahaks..


ni time sukan tahunan sekolah.. sebanyak 5 buah rumah pasukan..
DELIMA (Merah) FAIRUZ (Ungu), NILAM (Biru), BAIDURI (Hijau), MUTIARA (Kuning)..
aku dalam pasukan rumah DELIMA.. yang naik basikal tu la aku.. peranan aku adalah sebagai maskot.. mak aii.. malu giler.. sume orang pandang aku.. time tu, aku jadi perhatian warga sekolah.. sebabnya, ada patung monyet kat handle basikal.. dah la pinjam basikal pak guard.. pastu, modified plak..
ADOIHH!!


peristiwa ni berlaku time jamuan akhir tahun UPPER 6..
satu fakta menarik tentang kitorang..
kelas kitorang diberi kebebasan untuk pakai baju kelas..
BODEK cikgu KHIRULTHZAM..
mhuahahaha..
jahat sungguh kitorang..

menu utama :
SATE (bersama)
BIHUN SARAWAK (nani)
KOKTEL (sam)
DADIH (wanie)

hmm..
banyak lagi la..
budak laki pun ade sumbangan gak..
antaranya :

HANTAR KAD JEMPUTAN KAT CIKGU
BELI AIS
RAKAM DETIK-DETIK MANIS
ANGKAT MEJA & SO ON..


ni lak situasi dalam kelas aku.. apsal ngan Mo'Ja tu?? macam itik patah tengkuk je??
aku pun satu hal.. sempat lagi nak PEACE.. study la leklok woi.. kawan-kawan aku yang tekun & khusyuk dengan study.. kitorang amik kesempatan coz cikgu x masuk kelas.. mesyuarat kot.. mhuahaha..


ni la bunda 6AC..
kitorang panggil dye bunda..
betol x kawan2??
dia mengajar MUET..
namanya NORLIZA..

dia tegas, garang lak tu..
SERIAU kami dibuatnye bile dia cekak pinggang, then mengeluarkan suara nyaringnye..
hehe.. tapi kitorang sayang dia..
amat mengambil berat tentang kitorang..
WE LOVE YOU..
BUNDAAAAAAAA..


ni adalah sebahagian daripada pelajar kelas 6AC ketika berada di SMKBJ..
yang mengerlip dok di atas kerusi tu cikgu BM kitorang.. namanya PN. ZARIAH BT. MAMAT..
korang dah tau sumer nama2 dorang kan??
pengambil gambar ni adalah afif..
gambar ni diambil time stpm tinggal beberapa hari lagi..
cikgu pun x mengajar sebab nak bagi kitorang ulangkaji.. bagus2 la cikgu kitorang..
I MISS U ALL..


ni gambar bersama dengan cikgu geografi 2.. cikgu yang amat prihatin terhadap anak muridnya especially kelas kitorang.. namanya CIKGU KHAZAIMAH..


ni plak gambar CIKGU KHIRULTHZAM.. yang kitorang bodek tadi tu.. dia merupakan guru penyelaras TINGKATAN 6.. dia mengajar kitorang subjek sejarah 1.. muka garang macam nak marah je.. takut aku nak tegur dia.. haha.. tapi baik sangat.. dia ketua pemeriksa kertas.. so, korang faham2 la bile nak exam STPM tu..


ni cikgu yang suke sakat orang, tegas dan kadang2 tu bad mood bila masuk kelas.. bile bad mood tu, kitorang yang jadi SERIAU.. kitorang panggil dia CIKGU EDY.. cikgu P.A2.. tapi selalunya kitorang ni kene sakat la.. hak kahak ahaks.. apsal cikgu x makan?? jaga badan ke?? kata dah kurus..


ni lak cikgu geografi 1.. antara cikgu yang paling rajin pernah aku ada.. seorang yang ramah.. tapi apa yang dia cakap, mesti dia buat.. cikgu ni lawak la wei.. namanya CIKGU RAIHAN.. tu la sate yang kitorang bakar tadi.. nasib baik aku yang x terbakar.. hmm.. DELICIOUSO..


CIKGU MASNIZA merupakan guru yang mengajar subjek EKONOMI 2.. dia ni bimbang kalau kitorang x faham ape yang dia ajar.. wah!! besarnye brooch.. menyerlah gitu..


ni cikgu matematik moden time f5 dulu.. x pernah marah pun walau skali.. NAPE LA AKU SELALU DAPAT CIKGU BAIK2?? korang boleh jelaskan x?? cikgu ni namanya EWAN..

WE ALL LOVE YOU (ALL THE TEACHERS)..
SEGALA PENGORBANANMU KAMI HARGAI..
KERANA KAMU IBUBAPA KAMI..


LAWATAN KE UPSI, UKM & NILAI

dah la penat, suruh bergambar dalam keadaan panas terik lak.. sampai berair mata aku dibuatnye.. ni gambar di UKM.. kitorang dok 2 hari disana, rasanya ari jumaat sbab kitorang terus ke Nilai lepas jumpa ngan abg n akak angkat di UKM.. kalau x jumpa, nak tido kat ne??
di Nilai 3, kitorang abis sakan round.. belinya bukan main sikit.. wat penat je.. tapi enjoy tu penting.. bile lagi nak pegi ngan kawan kalu x time tu.. sampai ak tersepak paku gerai yang dipacak.. ingatkan sakit je, rupe2nye berdarah.. kuku kaki aku pun terkoyak.. tahan je la..


ni di Nilai 3, kitorang MENDERA seekor T-REX kacukan Malaysia-Eropah yang sesat.. actually aku yang dera.. mhuahaha.. baik kan aku ni?? T-REX ni nama Cekelon.. hak kahak ahaks..

ni lak time kitorang di UPSI.. Kolej Aminuddin Baki..
lawatan f6 ke beberapa buah "U"..
KOLOKIUM SMKBJ..

ni antara aktiviti yang kitorang lakukan sepanjang 3 hari berada di sini..


ni aku tengah nyanyi lagu Faizal Tahir..
suara aku kan STAR lagi GEMPAK..
accept the truth k..

lirik lagu :
semalam i call u, u x answer..
coz dah memang, i x call u pun..
then nape u nak answer plak..
har.. har.. har..


Hafiz & Alyff.. ko tengok la sendiri betapa seronoknye kitorang main..
Posing is still needed.. so.. POSE la.. dia ngan aku dapat abang angkat yang sama tau..
ni aktiviti yang sememangnye untuk 'mengotorkan' diri..


eh.. sape tu?? aku ke?? haha..
cute gak aku time lari camni.. ni kitorang tengah berMARATHON.. Hafiz dengan susah payahnya nak pintas aku.. but u know me rait?? im always D' Bez.. mhuahaha.. tu la teknik ak bile ada marathon's competition.. mesti la menang coz aku guna tangan aku untuk terbang.. tengok kaki r.. x pijak bumi pun.. hek.. hek.. hek..


time ice breaking, kitorang ada main satu game yang memang seronok tahap jibai.. dalam satu kumpulan, sume ahli kene tutup mata dengan kain kecuali ketua.. aku ketua, so mata aku x kene tutup la.. lepas tu.. time dalam perjalanan ke somewhere.. si pengacau (fasilitator) akan kacau setiap kumpulan dengan memutuskan tali yang dipegang oleh setiap kumpulan.. ni salah seorang mangsa yang kene.. namanya RAMZIRA.. wakaka.. wei, apsal ko kene ikat kat pokok tu?? cam tugu peringatan plak aku tengok.. wakaka..


Hello.. u r boy k.. x payah la pakai bedak sejuk tu.. buat malu kaum je..
ni Al-Amin.. ni la tabiat buruk dia.. pakai bedak sejuk.. dah nama pun Amin=Benar..
memang BENAR2 terbongkar keburukannya.. teruk r ko ni.. betul2 jibai..
sori..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

U Follow I, I Follow U Balik..