Laman Sosialku..

Kalau rasa2 nak add saya tu..
sila la jangan segan ye..

kalau lambat approve tu maklum le..
BZ..
hahaks..
SELAMAT MENCUBA..
bubai..

Sabtu, 10 Oktober 2009

PENGALAMAN SEMASA F6..


ni gambar kelas kitorang bersama ngan guru kelas..
dari atas sebelah kiri : siti, mariati, alle, gima, sue, ina, za..
dari tengah sebelah kiri : ieda, ain, maslina, intan, aini, k.adad, wanie, munira, nani..
dari depan sebelah kiri : mat zain, afif, pesa, BUNDA, mimiey, aku, rozi, erfan..
sorang lagi member laki kelas aku ialah quek.. dia x datang..


ni nama2 pelajar 6AC.. AC tu maknanya ATAS CEKAL..
kitorang juz ade 26 je.. 7 lelaki & 19 perempuan..
tapi yang permanent 25 orang je coz sorang 1 lagi berhenti sebab dapat kerja
tugas aku adalah bendahari..
tapi lebih dikenali sebagai CETI HALAL..


ni gambar time hari menderma darah..
aku sedih r, aku ngan 'eager'nye nak menderma darah jugak..
siap berebut kerusi lagi.. tapi bile dah ada di kerusi tu, aku rejected.. huhu..
nak tau nape, coz aku belum makan lagi.. dorang bimbang aku pengsan..
betul jugak kan?? tu salah aku jugak.. sape suruh x makan..


time lower 6 baru masuk, kitorang la jadi fasilitator untuk MINGGU ASIMILASI.. tu gambar aku ngan alle.. sumbangan aku terhadap program ni adalah dengan membuat satu video yang berkaitan dengan aktiviti yang kitorang lakukan terhadap mereka.. saat yang paling best ialah mendapat tepukan gemuruh selepas video itu abis dipertontonkan.. hahaha.. aku BANGGA dengan hasil kerja aku..


ni sesi mengumpat sesape yang terlintas di fikiran kitorang.. mhuahaha..
x la.. mana ade.. kitorang borak kosong je.. aku x ingat sape yang amik gambar ni.. coz aku x perasan pun.. ni time salah satu program asimilasi lower 6.. kitorang x terlibat dalam acara yang sedang dijalankan tu.. x sume yang kitorang terlibat.. xkan x study kot.. tapi actually kitorang x masuk kelas.. kitorang ponteng.. hak kahak ahaks..


ni time sukan tahunan sekolah.. sebanyak 5 buah rumah pasukan..
DELIMA (Merah) FAIRUZ (Ungu), NILAM (Biru), BAIDURI (Hijau), MUTIARA (Kuning)..
aku dalam pasukan rumah DELIMA.. yang naik basikal tu la aku.. peranan aku adalah sebagai maskot.. mak aii.. malu giler.. sume orang pandang aku.. time tu, aku jadi perhatian warga sekolah.. sebabnya, ada patung monyet kat handle basikal.. dah la pinjam basikal pak guard.. pastu, modified plak..
ADOIHH!!


peristiwa ni berlaku time jamuan akhir tahun UPPER 6..
satu fakta menarik tentang kitorang..
kelas kitorang diberi kebebasan untuk pakai baju kelas..
BODEK cikgu KHIRULTHZAM..
mhuahahaha..
jahat sungguh kitorang..

menu utama :
SATE (bersama)
BIHUN SARAWAK (nani)
KOKTEL (sam)
DADIH (wanie)

hmm..
banyak lagi la..
budak laki pun ade sumbangan gak..
antaranya :

HANTAR KAD JEMPUTAN KAT CIKGU
BELI AIS
RAKAM DETIK-DETIK MANIS
ANGKAT MEJA & SO ON..


ni lak situasi dalam kelas aku.. apsal ngan Mo'Ja tu?? macam itik patah tengkuk je??
aku pun satu hal.. sempat lagi nak PEACE.. study la leklok woi.. kawan-kawan aku yang tekun & khusyuk dengan study.. kitorang amik kesempatan coz cikgu x masuk kelas.. mesyuarat kot.. mhuahaha..


ni la bunda 6AC..
kitorang panggil dye bunda..
betol x kawan2??
dia mengajar MUET..
namanya NORLIZA..

dia tegas, garang lak tu..
SERIAU kami dibuatnye bile dia cekak pinggang, then mengeluarkan suara nyaringnye..
hehe.. tapi kitorang sayang dia..
amat mengambil berat tentang kitorang..
WE LOVE YOU..
BUNDAAAAAAAA..


ni adalah sebahagian daripada pelajar kelas 6AC ketika berada di SMKBJ..
yang mengerlip dok di atas kerusi tu cikgu BM kitorang.. namanya PN. ZARIAH BT. MAMAT..
korang dah tau sumer nama2 dorang kan??
pengambil gambar ni adalah afif..
gambar ni diambil time stpm tinggal beberapa hari lagi..
cikgu pun x mengajar sebab nak bagi kitorang ulangkaji.. bagus2 la cikgu kitorang..
I MISS U ALL..


ni gambar bersama dengan cikgu geografi 2.. cikgu yang amat prihatin terhadap anak muridnya especially kelas kitorang.. namanya CIKGU KHAZAIMAH..


ni plak gambar CIKGU KHIRULTHZAM.. yang kitorang bodek tadi tu.. dia merupakan guru penyelaras TINGKATAN 6.. dia mengajar kitorang subjek sejarah 1.. muka garang macam nak marah je.. takut aku nak tegur dia.. haha.. tapi baik sangat.. dia ketua pemeriksa kertas.. so, korang faham2 la bile nak exam STPM tu..


ni cikgu yang suke sakat orang, tegas dan kadang2 tu bad mood bila masuk kelas.. bile bad mood tu, kitorang yang jadi SERIAU.. kitorang panggil dia CIKGU EDY.. cikgu P.A2.. tapi selalunya kitorang ni kene sakat la.. hak kahak ahaks.. apsal cikgu x makan?? jaga badan ke?? kata dah kurus..


ni lak cikgu geografi 1.. antara cikgu yang paling rajin pernah aku ada.. seorang yang ramah.. tapi apa yang dia cakap, mesti dia buat.. cikgu ni lawak la wei.. namanya CIKGU RAIHAN.. tu la sate yang kitorang bakar tadi.. nasib baik aku yang x terbakar.. hmm.. DELICIOUSO..


CIKGU MASNIZA merupakan guru yang mengajar subjek EKONOMI 2.. dia ni bimbang kalau kitorang x faham ape yang dia ajar.. wah!! besarnye brooch.. menyerlah gitu..


ni cikgu matematik moden time f5 dulu.. x pernah marah pun walau skali.. NAPE LA AKU SELALU DAPAT CIKGU BAIK2?? korang boleh jelaskan x?? cikgu ni namanya EWAN..

WE ALL LOVE YOU (ALL THE TEACHERS)..
SEGALA PENGORBANANMU KAMI HARGAI..
KERANA KAMU IBUBAPA KAMI..


LAWATAN KE UPSI, UKM & NILAI

dah la penat, suruh bergambar dalam keadaan panas terik lak.. sampai berair mata aku dibuatnye.. ni gambar di UKM.. kitorang dok 2 hari disana, rasanya ari jumaat sbab kitorang terus ke Nilai lepas jumpa ngan abg n akak angkat di UKM.. kalau x jumpa, nak tido kat ne??
di Nilai 3, kitorang abis sakan round.. belinya bukan main sikit.. wat penat je.. tapi enjoy tu penting.. bile lagi nak pegi ngan kawan kalu x time tu.. sampai ak tersepak paku gerai yang dipacak.. ingatkan sakit je, rupe2nye berdarah.. kuku kaki aku pun terkoyak.. tahan je la..


ni di Nilai 3, kitorang MENDERA seekor T-REX kacukan Malaysia-Eropah yang sesat.. actually aku yang dera.. mhuahaha.. baik kan aku ni?? T-REX ni nama Cekelon.. hak kahak ahaks..

ni lak time kitorang di UPSI.. Kolej Aminuddin Baki..
lawatan f6 ke beberapa buah "U"..
KOLOKIUM SMKBJ..

ni antara aktiviti yang kitorang lakukan sepanjang 3 hari berada di sini..


ni aku tengah nyanyi lagu Faizal Tahir..
suara aku kan STAR lagi GEMPAK..
accept the truth k..

lirik lagu :
semalam i call u, u x answer..
coz dah memang, i x call u pun..
then nape u nak answer plak..
har.. har.. har..


Hafiz & Alyff.. ko tengok la sendiri betapa seronoknye kitorang main..
Posing is still needed.. so.. POSE la.. dia ngan aku dapat abang angkat yang sama tau..
ni aktiviti yang sememangnye untuk 'mengotorkan' diri..


eh.. sape tu?? aku ke?? haha..
cute gak aku time lari camni.. ni kitorang tengah berMARATHON.. Hafiz dengan susah payahnya nak pintas aku.. but u know me rait?? im always D' Bez.. mhuahaha.. tu la teknik ak bile ada marathon's competition.. mesti la menang coz aku guna tangan aku untuk terbang.. tengok kaki r.. x pijak bumi pun.. hek.. hek.. hek..


time ice breaking, kitorang ada main satu game yang memang seronok tahap jibai.. dalam satu kumpulan, sume ahli kene tutup mata dengan kain kecuali ketua.. aku ketua, so mata aku x kene tutup la.. lepas tu.. time dalam perjalanan ke somewhere.. si pengacau (fasilitator) akan kacau setiap kumpulan dengan memutuskan tali yang dipegang oleh setiap kumpulan.. ni salah seorang mangsa yang kene.. namanya RAMZIRA.. wakaka.. wei, apsal ko kene ikat kat pokok tu?? cam tugu peringatan plak aku tengok.. wakaka..


Hello.. u r boy k.. x payah la pakai bedak sejuk tu.. buat malu kaum je..
ni Al-Amin.. ni la tabiat buruk dia.. pakai bedak sejuk.. dah nama pun Amin=Benar..
memang BENAR2 terbongkar keburukannya.. teruk r ko ni.. betul2 jibai..
sori..

1 ulasan:

~NURFA~ berkata...

sonok x kne buli ngn ktowg kat cn,,, da best of luchxx!!! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

U Follow I, I Follow U Balik..